01 травня, 2017

6 НЕДОСТАТКОВ ДЕТСКОГО ПОВЕДЕНИЯ, КОТОРЫЕ ТРЕБУЮТ НЕМЕДЛЕННОЙ РЕАКЦИИ РОДИТЕЛЕЙ




Проблемные моменты детского поведения, на которые нельзя закрывать глаза.
1. Перебивает.
2. Преувеличивает.
3. Притворяется, что не слышит.
4. Груб, агрессивен в играх.
5. Берёт сладости без разрешения.
6. Грубит.

1. ДИТИНА ПЕРЕБИВАЄ
Ваша дитина чимось втішена і хоче негайно розповісти про це. Якщо дозволяєте їй втручатися в розмову і перебивати вас, то тим самим даєте зрозуміти, що це дозволено. Так ви не навчите дитину думати про інших і самостійно шукати собі заняття. Наступного разу, коли дитина спробує вас перебити, дайте їй зрозуміти, що зайняті. Запропонуйте, чим вона може зайнятися.
2. ВОНА ПЕРЕБІЛЬШУЄ
Усе починається з дрібниць. Спочатку малюк каже, що доїв овочі, хоча насправді ледь до них торкнувся. Ця невеличка неправда, звичайно, не завдає нікому особливої ​​шкоди, але все ж слова дитини не відповідають дійсності. Можливо, вам здається, що це дурниця, але схильність до брехні з часом може посилитися.
Важливо пам'ятати, що у віці двох-чотирьох років дитина ще не розуміє, що таке правда і брехня. Хваліть дітей, коли вони говорять правду. Навчайте їх бути чесними, навіть коли це загрожує їм неприємностями.
3. ВОНА ПРИКИДАЄТЬСЯ, ЩО НЕ ЧУЄ
Ви не повинні багато разів просити дитиниуприбрати іграшки або сісти в машину. Ігнорування ваших прохань - це боротьба за владу. Згодом вона буде лише посилюватися.
Наступного разу, коли вам потрібно буде про щось попросити сина або дочку, підійдіть до дитини і подивіться їй у вічі. Добийтесь, щоби він або вона відповіли: «Добре, мама». Якщо дитина дивиться телевізор, ви можете його вимкнути. При необхідності в якості покарання можна позбавити дитину розваги - наприклад, скоротити час за гаджетами з години до півгодини.
4. ВОНА НАДТО ГРУБО ПОВОДИТЬСЯ ПІД ЧАС ІГОР
Якщо ваш старший син б'є молодшого брата, природно, ви втрутитеся. Але не можна закривати очі і на менш явні прояви агресії - наприклад, якщо він штовхає брата або ігнорує його. Таку поведінку треба забороняти вже в ранньому віці, інакше потім стане тільки гірше. Якщо ви дозволяєте дитині так поводитися, то тим самим немов показуєте їй, що робити іншим боляче - дозволено.
Відведіть дитину в бік і поясніть, що так робити не можна. Не давайте їй бавитися з молодшими братами і сестрами, поки не навчиться поводитися з ними як годиться.
5. ДИТИНА БЕЗ ДОЗВОЛУ БЕРЕ СОЛОДОЩІ
Коли дволітка тягнеться за печивом, це виглядає мило. Інакше це буде виглядати, коли в 8 років він або вона в гостях почнуть хапати солодощі без дозволу. Важливо встановити вдома певні правила і впевнитися в тому, що діти добре їх знають.
6. ВОНА ХАМИТЬ
Діти можуть почати хамити ще в дошкільному віці. Вони наслідують поведінку батьків і дивляться на їхню реакцію. Батьки часто не звертають уваги, думаючи, що це минеться. Однак якщо дозволяти дитині поводитися нешанобливо, з часом ситуація вийде з-під контролю.
Дайте дитині зрозуміти, що ви бачите, як вона демонстративно закочує очі чи грубо висловлюється. Важливо, щоби їй стало соромно за свою поведінку. При цьому поясніть, що ви згодні з нею поговорити, коли вона буде готова розмовляти ввічливо і шанобливо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

НМТ 2023